In de loop van deze week bracht trainer Faber zijn selectie op de hoogte er direct mee te stoppen. Privéomstandigheden zorgen ervoor dat hij de functie niet meer naar behoren kan uitvoeren. En zo was de wedstrijd tegen Foarút de laatste die hij gecoacht heeft. De teller stokt na zevenveertig wedstrijden en een mooi kampioenschap. Gracias Johan!

Het trouwe publiek dat de reis naar Menaldum gemaakt had zag een slechte wedstrijd van een apathisch IJVC. De nederlaag die daarop volgde was meer dan terecht, geen moment maakte de ploeg van Faber aanspraak op punten. Zoals ook in het verslag te lezen was “Ballen sprongen van de voet, weinig beweging voorin, ballen over 10 meter die over de lucht vlogen of in de voeten van de tegenstander.”

De noodoplossing met Albertsma voorin hield deze wedstrijd geen stand, er werden amper kansen gecreëerd en wanneer die er sporadisch wel waren werd er onzorgvuldig mee omgesprongen. Op de reservebank zaten aanvaller Reitsma (90 minuten in IJVC 2), verdediger Jan Hottinga (ook eerst bij IJVC 2) en middenvelder Stienstra. Langs de lijn stonden als toeschouwers Nooitgedagt en J. Zijlstra (ook IJVC 2) welke de spreekwoordelijke tas ook wel mee hadden kunnen nemen, want iedereen kwam in aanmerking voor een wissel.

Zulke wedstrijden heb je er altijd tussen zitten in een seizoen op hoger niveau. Nu is het zaak om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen en de blik te richten op de volgende tegenstander AVC.

Over het drama dat die club overkwam is veel gesproken, er steeds weer over schrijven is het openrijten van een helende wond. De wond die eigenlijk nog steeds helen kan met de vermissing van Riemer.

Zijn broer Jorik richt zich zo goed als het maar lukt op het voetballen, en afgelopen zaterdag scoorde hij zijn eerste doelpunt voor AVC 1. Zijn team stond na een uur nog met 0-2 achter tegen Tollebeek. Mede door zijn doelpunt en een hattrick van Johannes van der Veen draaiden zij dit om in een 4-2 overwinning. Dit gebeurde zonder de geblesseerde topscorer Tim Grond die een week eerder na twee minuten al uitviel met een schouderblessure. Afwachten of hij er zaterdag bij is, en voor ons zou het beter zijn van niet. In 2015/16 maakte hij er in twee ontmoetingen 8 doelputen tegen IJVC in twee duels. Het spectaculaire duel Tzummarum – IJVC 6-9 (vijf, red) en IJVC – Tzummarum 3-4 (drie, red). Nu speelt hij dus voor de buurman omdat zijn oude vereniging in de reserve 5e klasse verder is gegaan.

Het wordt pas de zevende ontmoeting tegen de Sexbierumers die in 1949 het levenslicht zagen. Na twee gelijke spelen in de FVB volgden drie overwinningen in de vierde klasse. De laatste ontmoeting in 2016 ging helaas met 1-4 verloren.

Spectaculair was de wedstrijd in maart 2011 toen debutant Alex Krauweel (43) vijf minuten voor tijd de 4-3 binnenschoot. In deze wedstrijden kwamen ook Johan Boorsma (43) en huidig leider Douwe Reitsma (42) binnen de lijnen. Zij waren beide op dat moment al actief in IJVC 3.

Die laatste is zaterdag samen met Nolke Waltje nu de eindverantwoordelijke.

Oant sneon!